2024-04-15
早几日第一次来同客食左个lunch发觉原来几好食,同埋个环境都几好就取消左原本同太太食自助餐而改来呢到食个omakase. 而最后都决定系岩既。介绍返当日食左既omakase先前菜: 炒银杏及腌渍牛蒡 酸荞头 蒜粒腌渍物好入味,银杏就有食果种果香之后轻食就到主角环节:1. 牡丹虾拼海胆鱼子酱只虾够晒鲜味,海胆加鱼子酱都好好食完全冇腥味2. 烧黑豚肉肠呢个香肠唔会烧㶶左好干身,食果时仲有阵阵烟熏味同埋好juicy3. 厚烧和牛舌本身自己不太喜欢牛舌,但太太就好钟意食,佢食左一旧同我讲呢旧野唔食系我后悔,我就试下食一旧又发觉真系好好味,口感有咬口弹牙4. 烧鸡颈肉及免治鸡肉棒将2款摆埋一齐讲下,如果要咬口一定系鸡颈肉,佢有少少软骨令到食落有口感而鸡肉棒系啖啖肉汁既口感,加埋个蛋香配合非常好味(只蛋俾我食前笃烂左,先记得未影相)5. 盐烧鳗鱼呢个鳗鱼串个皮烧到好脆,但系D肉就冇俾佢烧到干身,加上个人比较喜欢盐烧既食物,呢个真系不得了6.明太子墨鱼天妇罗卷呢个卷值得欣赏系佢唔会食到成口油炸既油,同埋墨鱼仲食到弹牙既,但有少少弹系因为佢个紫苏叶个味太抢好似只系食到块叶味7. 日本角螺汤食完一轮串
前菜: 炒银杏及腌渍牛蒡 酸荞头 蒜粒
腌渍物好入味,银杏就有食果种果香
之后轻食就到主角环节:
1. 牡丹虾拼海胆鱼子酱
只虾够晒鲜味,海胆加鱼子酱都好好食完全冇腥味
2. 烧黑豚肉肠
3. 厚烧和牛舌
4. 烧鸡颈肉及免治鸡肉棒
5. 盐烧鳗鱼
食完一轮串烧又安排得几好咁俾左个汤你润一润下,个汤其实都非常鲜甜,咁大只螺去煮一碗仔精华,仲俾返个壳你睇下同入面D肉成正比ga
蟹羔炒鲍鱼,真系好邪恶,但系个蟹羔香挂住鲍鱼弹牙个口感,你就会唔记得件事有几邪恶
去到最尾来个和牛shabushabu收尾,餐厅安排左飞驒、佐贺、山形牛,一次过食到几款日本名牛,睇相就知D牛几高质,仲要有专人帮你渌埋,完全唔驶怕煮得过熟浪费左咁靓既和牛,最后就系个粥喇,个粥用返呢个汤底来煮,但系非常之入味同鲜甜 10. 甜品
呢个想表扬下餐厅既贴心,book枱时提过再去到餐厅时再同经理讲左句,佢回覆已经安排好
omakase而家有好多唔同选择,亦都试过伏过,今次真系喜出望外,串烧真系非常出色,会主动帮你换下碟同埋斟茶咁,又会介绍下食物咁,个个员工都笑笑口,好有亲切感
价钱: HK$1200 / 每人