2024-08-18
隐身于闹市嘅森林𓋇慢理墙城,入到去成个环境好似置身大自然令人好放松!🦓斑马二人餐二人餐嘅选项都唔少,当中仲包括左呢度嘅𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘩可供选择✦白酒忌廉煮蓝青口白酒忌廉汁嘅白酒香好突出,味道浓郁带甜,蓝青口肉质同味道都正常发挥,作为前菜整体系满意嘅✦慢落猪(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛猪串烧配蕃薯条) 黑毛猪串烧份量好足料,味道酸酸甜甜,相当解腻,肉质有弹性,味道带油脂香,厚切蕃薯条咬落好有口感,炸得酥脆,带点甜糯✦明太子蟹肉扁意粉喺其他餐厅都好少见到会俾咁足料嘅份量,蟹籽同蟹肉系多到每一啖都超满足,明太子酱汁调得好好咸香中带甜,浓稠度刚好,唔会令人觉得好腻,明太子爱好者必点✦陪你去看流星雨 ( 𝘛𝘢𝘳𝘧𝘶𝘵𝘰 𝘊𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤𝘰)由薄薄嘅朱古力外层包住朱古力雪糕,入面再包住云尼拿雪糕,伴随少少榛子粒粒,成个甜品卖相好靓,流星雨由食用金粉同幻彩星星𓂅✩组成,未食已经甜到心心眼♡✦青瓜咖啡带淡淡青瓜味,味道几清新,本身啡底都做得唔错✦香蕉咖啡有香蕉果肉几有口感,原来香蕉同咖啡都几夹𓄢𓋇慢理墙城油麻地砵兰街28号𝘔1酒店1楼
🦓斑马二人餐
✦白酒忌廉煮蓝青口
✦慢落猪
(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛猪串烧配蕃薯条)
✦明太子蟹肉扁意粉
✦陪你去看流星雨 ( 𝘛𝘢𝘳𝘧𝘶𝘵𝘰 𝘊𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤𝘰)
✦青瓜咖啡
带淡淡青瓜味,味道几清新,本身啡底都做得唔错
✦香蕉咖啡
有香蕉果肉几有口感,原来香蕉同咖啡都几夹
𓄢𓋇慢理墙城
油麻地砵兰街28号𝘔1酒店1楼