2018-08-30 1107 浏览
是日朋友帮我庆祝生日,特意选左大坑The Socialhouse今晚都几大雨,去到门口就快快手入餐厅了店员都好快安排好座位仲饮埋SPARKLING WATER,有SPARKLING WATER饮都几好一开始就先食个自家制既面包先,外脆内暖,仲有个包都几松软可口一人一杯野饮先叫左Mojito,CosmopolitanCosmopolitan--有vodka既酒香再加埋甜甜地,真系几正Mojito--清新青柠薄荷味,饮完人都醒神晒到食野时间喇,点左无花果沙律,白啤煮蚬,西班牙式烧乳猪,虎虾天使面无花果沙律--清新既感觉,d菜都几新鲜好味配合埋芝士黑醋简直系一流,芝士味又唔算好重但就够香口,无花果都好甜好好味白啤煮蚬--蚬肉好滑身,仲带有酒味,忌廉去煮,完全带出蚬既鲜味西班牙式烧乳猪--一个字正,个皮脆到呢,真系必食呀.猪脂肪层唔算咬,就算咬落都唔会好油腻既感觉,真系想问点鲜既..同埋好香猪味,皮脆肉热4字总结虎虾天使面--面既软硬度岩岩好仲有配合埋芝士食落更加香口,虾都好爽口弹牙仲有一个惊喜.朋友叫左苹果拿破仑,仲有埋happy birthday eric字苹果拿破仑--个拼图都几靓仔,仲

今晚都几大雨,去到门口就快快手入餐厅了
店员都好快安排好座位
一人一杯野饮先
叫左Mojito,Cosmopolitan
Cosmopolitan
Mojito
Mojito--清新青柠薄荷味,饮完人都醒神晒
无花果沙律
白啤煮蚬
西班牙式烧乳猪
虎虾天使面
苹果拿破仑
苹果拿破仑--个拼图都几靓仔,仲有食用花,拿破仑好松脆再配合埋肉桂令到苹果拿破仑更加香,口感更加好
餐厅服务同环境都唔错
2018-08-29