2024-03-16
最近去咗一间好好味嘅新式中菜馆 唔似平时一般啲酒楼 感觉装修好有心思 俾人一种好新颖嘅感觉😇我哋仲叫咗好多好野食 每一样都非常值得介绍🤣#水晶虾饺皇 嘅虾饺皮透亮 里面鲜虾都几弹呀#黑松露手剁猪肉烧卖 呢个同朋友都系第一次试咁特别嘅烧卖 同平时街边食开嘅鱼肉烧卖差几十条街 好食太多了 (不过街边嘅鱼肉烧卖都有特别嘅风味🥰) 口感都几弹牙 再加上黑松露香气 #黑金鳕鱼饺 又系第一次食呢款饺 睇落去个样好精致 里面食材都几新鲜 好香#黑芝麻金粒流沙包 外面嘅包口感唔错 好软熟 流沙包中间鲜奶黄馅流心甜而不腻 香气飘到四方#金沙鲜虾肠 摆盘非常用心 视觉效果好靓 而且鲜虾酱鲜甜多汁又开胃🤣#鹅肝流心脆球 听落去有啲奢侈😋 外脆内软 鹅肝流心浓郁 一咬开热辣辣 鹅肝嘅香味飘晒出嚟#黑天鹅荔芋酥 咁多款食物里面 呢款外表超可爱 酥皮香脆 荔芋馅香甜 又睇得又食得😁#石狮芝麻糕小编今次嚟食就系因为见到人哋影出嚟嘅呢一个芝麻糕好吸引 口感软软糯糯好好食 芝麻香气四溢桂圆杞子炖雪燕💪 滋补清爽 桂圆杞子香甜 雪燕煮得软绵 超好味㗎!餐厅资料: 岚月 (AIRSIDE) @lunahongkong九龙城
我哋仲叫咗好多好野食 每一样都非常值得介绍🤣
#水晶虾饺皇 嘅虾饺皮透亮 里面鲜虾都几弹呀
#石狮芝麻糕
桂圆杞子炖雪燕
💪 滋补清爽 桂圆杞子香甜 雪燕煮得软绵 超好味㗎!
餐厅资料:
岚月 (AIRSIDE) @lunahongkong
九龙城启德协调道2号AIRSIDE 3楼L301-L302号舖
整体推荐指数: 5/5
查看之前的留言 ()