2022-10-19 62 浏览
近年土瓜湾起咗几多新楼和商场都好靓,例如“启岸”,地面果层抬头一望睇到一排排灯笼好似去咗日本街头咁。商场进驻颇多新餐厅、café和商店又型又有特色。新开嘅 "WM Café & Bar"采光度十足,餐厅感觉明亮开洋楼底高,布置简洁干净坐得几舒服法式苹果挞配云呢拿雪糕 French Apple Tart with Vanilla Ice Cream > 有别于平时食开嘅苹果批,呢个挞底较扎实香脆亦有牛油香,中间的苹果粒偏清酸食落无咁漏,面头涂抹一层厚酸乳酪配搭几特别,香热的苹果挞配冰冻的云呢拿雪糕,一冷一热嘅甜品喺秋高气爽的午后食另有一番滋味宇宙洛神Galaxy Hibiscus Tea > 圆圆弯弯的玻璃杯造型感强。橙红色的洛神花茶配紫蓝色蝶豆花茶、色彩上形成强烈对比,加上粉紫冰波波、薄荷叶和梳打水,外貌满分啱打卡,味道酸酸甜甜带点气泡清爽

Galaxy Hibiscus Tea