2019-06-07 337 浏览
Weekday lunch time 来食,三日前book 位好彩都仲book 到,来到发现原来都几full House 下。 店内装修吾错,座位都算阔落,加上窗外的自然光,令成个环境光猛利落,俾人舒适的感觉。食物方面,可以散叫或叫set lunch . 我地就散叫左几碟小菜加个炒饭。 有秘制火焰叉烧,古法扣肉,虾多士, 少豆角 & 鲍鱼炒饭(吾记得餐牌上个名叫咩)。印象最深刻的就系佢既秘制火焰叉烧,古法扣肉同个鲍鱼饭。个叉烧有个侍应系你面前即时烧(当然系烧返热,而吾系由生烧到熟果只啦),所以食果阵旧叉烧系热辣辣的,每一旧叉烧都系半肥瘦,入口好sticky & chewy,真系大饱口福之余亦大饱眼福。另一个鲍鱼饭,整到有少少似煲仔饭,用煲仔装住,有少少饭焦,同埋有d脆脆地好似系炸过过白饭鱼,食既时候觉得好香口。最估吾到既就系每人碗饭都有只原只鲍鱼 至于个古法扣肉,本人从来都好怕食好肥又骚味的肥肉,而呢到既扣肉就半肥瘦,而且无骚味,有种入口即溶既感觉,而佢既配菜有芋头,d 芋头都煮得好‘淋’,又入味系绝对值得推介的一道菜

系绝对值得推介的一道菜

2019-04-08