2023-07-30 251 浏览
同事响lunch带左我去9龙湾一间新开架意大利餐厅,由于呢间餐厅都响我地返工附近而且都好似好耐无食西式野,一于book 完台就gogogo!一来到门口都被佢个装潢吸引到, 一眼望过去成间餐厅都以绿油油架绿色植物为主,入面架家俱以木为主。感觉成间餐厅都系令人觉得好舒服,空间戚十分之 😊今日试左佢地个lunch set (约200左右),我同同事2个分别叫左晤同架野食share ~~餐前面包细细块,加埋橄榄油同意大利黑醋,都算系咁沙律细细一碗咁,入面都系一D沙律菜同多左一D红菜头粒及柳丁。觉得都几开胃~手工蕃茄牛肉千层面口感都算中上,个好浓郁架蕃茄汁加埋牛肉一开头我都担心会太过heavy,但出奇地佢呢个面又晤会太腻,有惊喜到我牛扒一来到已经好细心咁帮你切好一块块,都算系好juicy 😊热情果蛋糕由于我地叫个2份主食都系肉为主,所以最尾个甜品来左个热情果蛋糕真系好细心,可以中和一下口腔架肉味如果大家想试下西式又或者静静咁同朋友食个饭,倾下计。都可以试下呢间,因为佢架环境都真系好舒服同埋好阔落😊------------The Glass九龙湾宏照道19号金利丰国际中心地舖电话号码9762210

餐前面包
细细块,加埋橄榄油同意大利黑醋,都算系咁

沙律

手工蕃茄牛肉千层面

牛扒
一来到已经好细心咁帮你切好一块块,都算系好juicy 😊

热情果蛋糕

------------