2024-10-21
今日同朋友出席活动 午餐,我哋选择咗科学园12WThe Grand 盛宴中午12点开门。门口菜单主打一人火锅套餐 同埋中式点心 场地相当阔落比较大型嘅宴会厅酒楼入面布置到非常高贵简洁,入面装修新净,楼底又高,空间感非常足够,奢华设计,环境瑰丽虾饺虾饺王,大大只虾肉,外皮晶莹通透,咬落爽口弹牙,虾饺嘅size比起其他酒楼仲更加大鲜竹卷汤汁味道非常浓,馅料都非常足够,系我喜欢的味道,每个点心都好有特色,非常推荐红烧乳鸽两个人点咗一只啱啱好,乳鸽经过生炸外脆内嫩 ,烧到外皮卜卜脆,入面仲系完全唔干身,一口咬落去满泻嘅肉汁真系好好味午市一人火锅套餐有海鲜拼盘加牛肉同埋一个田园蔬菜杯二选一赞岐乌冬或者出前一丁汤底选择四拣一清汤 四川麻辣 秘制沙嗲汤 同埋蕃茄猪骨汤另外仲可以优惠追加多款火锅主食配料蕃茄猪骨汤 蕃茄用料足够红红一锅清甜又开胃海鲜拼盘有海虾鲍鱼带子花胶,虾滑最正就系花胶,大件又厚身 ,真系至爱养颜必食虾滑都好好食,咬落虾味好重又弹牙,我最喜欢的都是鲍鱼,爽口又鲜甜安格斯牛肉,油脂分布平均,入口嫩滑牛肉味香浓,配搭埋蕃茄汤又甜又有牛味主食拣咗个赞岐乌冬,十分爽口弹牙,份量啱啱好食完饭
虾饺
汤底选择四拣一
清汤 四川麻辣 秘制沙嗲汤 同埋蕃茄猪骨汤
另外仲可以优惠追加多款火锅主食配料
蕃茄猪骨汤 蕃茄用料足够红红一锅清甜又开胃
海鲜拼盘有海虾鲍鱼带子花胶,虾滑
最正就系花胶,大件又厚身 ,真系至爱养颜必食
主食拣咗个赞岐乌冬,十分爽口弹牙,份量啱啱好
食完饭后仲有甜品甜筒一杯 非常满足