2023-02-25
今日放假,特登同女朋友去拍拖,听朋友介绍喺元朗𠮶间好特别好舒服嘅Cafe,即刻带佢去试吓。kachimushi 地址喺锦田永隆为77号地舖,喺元朗搭小巴过去,原来真系好方便几分钟就到,去到锦田邮政局对面就揾到间Cafe店°餐厅地方虽然唔系好大,但系感觉非常舒适,有一种好宁静好舒服嘅感觉。松露蟹肉粘酱,将蟹肉酱搽上面包,除咗食到面包好酥脆,仲有阵阵嘅蟹肉香味,一丝丝嘅蟹肉食落去都有好有口感,估唔到蟹肉味同黑松露味可以咁夹。火箭菜沙律,加蘑菇 ,火箭菜非常新鲜,食落去好爽甜味道,加上芝士粉同沙律汁令到味道更加有层次,蘑菇亦都烧到啱啱好。蟹肉薯仔沙律加牛肉,呢个薯仔沙律,我真系好钟意食,入口有阵阵嘅蟹香味同薯蓉作为一体,无论口感同味道都非常出色,牛肉肉质都好嫩滑,配搭埋薯蓉,令到味道更加有层次。柠檬蛋黄酱蓝莓班戟,班戟做到好香脆,柠檬汁同蓝莓令到味道更加香更加清新,热辣辣,整体嘅味道真系好夹。咖啡都系重点嘅推介,无论外观同埋味道都做得好出色,咖啡味道又香又浓,入口好幼滑。放假去到咁舒服嘅地方食一个午餐,真系叉满电,令人身心都好放松。