2018-04-18
听同事讲最近有间新餐厅岩岩装修完(好似用左半年时间装修),以前黎食过觉得好好食,所以就过黎睇下仲keep唔keep到个水准。入到黎既装修真系可以用冠冕堂皇黎形容,成个地方感觉好华丽大气,金碧辉煌得黎又唔俗气。可能因为我地果阵黎比较近新年,所以门外有棵好大棵既桃花树,而且d桃花系生得好靓好满既。个menu设计都好简约精致茶都有2款不同既花茶拣,我果杯有淡淡既菊花味,好清香前菜系4件不同既点心,每件点心卖相都相当精致。其中一款仲要整到好似一只猪咁,好得意。食落香脆得黎,有少少黑松露既味道。其余三款饺(虾饺、白菜饺、野菌饺)都做到个皮好薄,但夹落都唔会散。足料,而且味道都非常唔错。主菜都由4样不同既菜式组成,每样份量小小地,可以试多d唔同既食物,而且唔系每样食物都系好heavy,呢个谂法相当贴心。烧腩仔拼果醋云耳- 第一次食用果醋既云耳,个味道都几新奇,酸酸地几特别,而且几开胃。川椒辣炒走地鸡 - 小辣,但炒得都有个香气,唔食得辣既朋友应该都食得。方鱼炒芥兰 - d菜炒到刚刚好,非常爽脆。松露蛋白炒饭 - 炒饭炒得好香,而且蛋同饭粒粒分明,而且仲带有d黑松露既香气。甜品一样贯切精美路线线,又
个menu设计都好简约精致
茶都有2款不同既花茶拣,我果杯有淡淡既菊花味,好清香
方鱼炒芥兰 - d菜炒到刚刚好,非常爽脆。
甜品一样贯切精美路线线,又3样唔同既甜品组成。
蛋白杏仁茶 - 杏仁味道唔算太重,起码我呢个怕食杏仁既人黎讲都接受到。
绿茶红豆糕 - 有淡淡既绿茶味,同红豆都几夹,可惜有点容易散。
酥脆蜂蜜蛋散 - 做到非常脆,加埋隔离既蜂蜜甜甜地几好食。
总括而言,食物环境无一可以挑剔,不过可惜呢度只系招待会员。