2025-01-01
朋友大推呢间位于尖沙咀嘅文青Cafe LAB ZERÕ ,餐厅主打日式刨冰,一入门口亦设有云朵灯打卡位可以打卡!一于就睇吓餐厅系咪真系朋友讲到咁正先~樱花虾带子明太子忌廉扁意粉💰HK$128带子煎到表面微微焦,肉质柔软!扁意粉挂汁能力高,表面仲有木鱼丝做点缀,整体充满住浓厚嘅海鲜鲜味同好Creamy~避风塘单骨鸡翼💰HK$70单骨鸡翼炸到外皮香脆,鸡翼保持鲜嫩多汁,加埋避风塘口味嘅调味料,令人食得好滋味~芋泥芋圆牛乳刨冰💰HK$98卖相吸睛,而且份量超大,适合2-3个人开心share!芋泥芋圆牛乳刨冰口感多元化,充满自然嘅芋头香味,牛乳刨冰比人一种又冰凉又绵密嘅感觉!旁边仲有香滑浓郁嘅北海道牛乳雪糕!餐厅仲可以喺碟上面写祝福语~冻脏脏摩卡💰HK$46杯边沾满咗可可粉,每一啖都饮到非常嘅浓厚嘅朱古力味,随后咖啡香味再慢慢涌现出来,系一杯朱古力味非常重嘅Mocha!味道超正,进店必饮推荐👍🏻~冻Oreo鲜奶💰HK$50Oreo碎碎mix鲜奶,味道原来系咁夹㗎~餐厅除咗系一个睇得又食得嘅文青靓靓打卡Cafe之外,仲系一个可以同闺蜜庆祝生日嘅好地方~
樱花虾带子明太子忌廉扁意粉💰HK$128
芋泥芋圆牛乳刨冰
冻脏脏摩卡💰HK$46
脏脏摩卡
冻Oreo鲜奶💰HK$50
Oreo碎碎mix鲜奶,味道原来系咁夹㗎~
Oreo鲜奶