2018-04-27 1350 浏览
因为本人太喜欢食海鲜, 所以从前乱打乱撞去不同地方食海鲜, 终于食到一间坐又舒服, 食又好味, 水准平均的一间酒家, 以往的炸好味, 蒸既又好似差D, 忟既又好似差DD咁, 但这店厨师煮既都好平均, 仲要样样都有质数,~~E+好兴食既~~  "蝴蝶蚌"  姜葱蒸"蝴蝶蚌我比较喜欢这种煮快, 姜葱好带出"蝴蝶蚌的先甜味, 丰富了味蕾, 而一般酒家或海鲜档介绍的都会叫你盐水白恰, 本人就觉得咁食DRY 左D椒盐赖尿虾系每次必食的一味, 非常非常野味, 炸蒜同赖尿虾都做得很干身而内里肉质又JUICY!!!清汤龙虾配伊面细细的龙虾配上清汤, 好味又不油腻, 如果用芝士我怕会好浓, 食不下那么多海鲜.忟鲍鱼配时令菜其实我选择左只大鲍, 要用刀叉吃的.........真系忟得好入味, 唔知点解, 咁小既时间可以忟到咁入味!!!最后是>>>> 油盐焗松皮蟹松皮蟹, 不是常有的, 牠比起奄仔蟹更香更鲜味, 所以如果有我一定会食松皮蟹, 大家的价钱都是差不多的, D 膏爆晒出来, 都是满满的, 大满足~~~整体, 不论服务员工及食物都是几好的, 要给一个赞.海鲜是在出面自

E+好兴食既~~  "蝴蝶蚌"  姜葱蒸"蝴蝶蚌
椒盐赖尿虾

清汤龙虾配伊面
忟鲍鱼配时令菜

最后是>>>> 油盐焗松皮蟹

整体, 不论服务员工及食物都是几好的, 要给一个赞.
海鲜是在出面自己买的, 然后在这店加工煮, 我亦比较喜欢鲤鱼门这里的计算, 因为是用每位计, 出面很多的都是用斤,计海鲜重量, 如果大食的话就很不化算, 鲤鱼门就你食几多海鲜都是用人头费计相对化算得多, 至于买几钱海鲜就你自己话晒事.
2018-04-16
  • 油盐焗松皮蟹