2024-10-13
今日跟同事去新都会食午餐,话间餐厅午餐同甜品班戟都好好食😋而且环境都几靓中午套餐都几好选择,我就简焗芝士帆立贝,香草忌廉汁意粉🍝有沙律🥗仲有饮品,我就突然好想饮奶惜😂都加小小钱就可以转特饮👍鸡丝沙律菜,虽然细细碗,但沙律菜好特别好清新🥗,加入橄榄油同埋意大利醋,好醒胃😋芝士焗带子,焗带子岩岩熟,加上芝士既香,正😄香草意粉,好中意佢用左粗意大利粉,加上香草味汁好浓,意大利粉够粗吸收香草汁,仲有几粒细帆立贝,口感好丰富😋同事叫左烟三文鱼,温泉鸡蛋,甘篮叶,玉子豆腐,本菇,味噌梅子汁焗饭,睇个名都已觉得好丰富😍好大一旧三文鱼,三文鱼肉够厚身,掩味刚刚好,肉唔会煎都硬,同事话好中意饭口感同味道温泉蛋跟味噌饭好似食紧日本饭,配菜又好食😋最中意甜品上场,士多啤梨奶惜😋好靓😍好cream ,士多啤梨🍓好正Ricotta厚班戟5小时低温慢烤焦糖菠萝椰子酱,牛油酥饼碎菠萝真系好好食,好甜带点焦糖香,班戟够厚,吸收椰子酱同菠萝既甜味,真系好满足,唔怪之得啲人话食甜品系会特别开心🥳
芝士焗带子,焗带子岩岩熟,加上芝士既香,正😄
温泉蛋跟味噌饭好似食紧日本饭,配菜又好食😋
Ricotta厚班戟
5小时低温慢烤焦糖菠萝椰子酱,牛油酥饼碎