2017-01-14 2054 浏览
周围食未食过餐厅三人组去咗依间餐厅食晚饭。等咗30分钟已经谂定叫个二人餐再加啲嘢食。叫咗蘑菇汤同南瓜汤。都好浓郁同味道不错。拣咗凯萨沙律。超大碟。觉得健康。食到凯萨沙律味。正常。再嚟系前菜小食。卖相不错。好啱share食。左下好似系冻牛肉。一般。右下系三文鱼火箭菜。净系食到菜味。中右蜜瓜甜火腿咸但并不是perfect match。右上水牛芝士配蕃茄。麻麻。中间脆条加火腿加淡淡吞拿鱼味酱。ok。左中南瓜配青瓜。算咩配搭。左上沙律菜。无特别。到主菜wasabi松叶蟹肉意大利饭。细碟到呢。wasabi味盖过一切。但里面暗藏八爪鱼。所以钟意食芥末八爪鱼嘅朋友仔必叫。第二款主菜拣咗三文鱼牛油果pizza。热辣辣好脆。但牛油果好似又无乜味。不过配三文鱼食感觉好健康。唔会食到成口油。仲有两款甜品拣。雪糕同crepe同cream同有甜有极酸嘅冰莓。都有正常甜品水准。另外粒粒西多士同雪糕同朱古力同练奶同有甜有极酸嘅莓。西多够热同雪糕一齐食都唔会难食。睇都已经饱肚嘅甜品。嘢饮叫咗抹茶梳打。依个配搭都唔常见。不错但略甜。总结系一间卡位食得舒适嘅餐厅。够宽敞。重点系好似不限时任坐ga。而家太多餐厅限住晒用餐时
叫咗蘑菇汤同南瓜汤。都好浓郁同味道不错。
拣咗凯萨沙律。超大碟。觉得健康。食到凯萨沙律味。正常。
。左上沙律菜。无特别。
嘢饮叫咗抹茶梳打。依个配搭都唔常见。不错但略甜。

。而家太多餐厅限住晒用餐时间。衰到爆。二人餐绝对够三个人食。份量好够。所以都无再另外叫嘢食。不过食物质素一般般啦。

2017-01-13