2014-07-30
放假同屋企人叹餐lunch, 试下新野。见到晋荟甘多人like, 一于去试一试。餐厅位于酒店入面,即刻高级左。入到里面,原来得好少枱,环境都算ok. 服务态度都唔错,虽然佢地对自己嘅餐牌好似唔够熟悉。谂左一轮,叫左个$118 per person午餐(平日先有)。先黎前菜(醉鸡+陈醋蜇头+烤麸)。 (即刻有伏味,size超细,但既然事到如今,只好继续食) 当中醉鸡同陈醋蜇头较出色。醉鸡有好香嘅酒味,鸡肉亦算嫩口。陈醋蜇头的确几特别,令无味嘅蜇头变得酸酸甜甜,十分开胃。但份量实在太少!正担心其它食物嘅份量偏细时,担担面到。评论佢嘅味道之前,同大家玩个魔术- magic moment, 咩都有可能...依幅系餐牌上嘅担担面。系咪好吸引先?有图有真相,但真相总是令人难以接受。 细碗唔再多讲,上面丰富嘅料去唒边?!河马妈妈话佢应该违反左商品说明条例!点解可以差甘远...shocked...好,人地话人不可以貌相,试试味先。哇,味道就系阳春面加辣粉加水,非常失望。到食点心啦,共三款点心,每款每人有两件。 小笼包算皮薄,几多汁,算合格。蒸素饺普普通通啦。个春卷最为特别,赛螃蟹馅令平平无奇嘅春卷带来
放假同屋企人叹餐lunch, 试下新野。
依幅系餐牌上嘅担担面。系咪好吸引先?
到食点心啦,共三款点心,每款每人有两件。 小笼包算皮薄,几多汁,算合格。蒸素饺普普通通啦。个春卷最为特别,赛螃蟹馅令平平无奇嘅春卷带来惊喜,加上醋,香脆嘅皮,确实值得一赞!不过食到第四件嘅时候有啲滞。
最后到甜品 - 蕃薯糖水。味道刚好, 唔会太辣。
埋单共$455, 平均每人$150,茶钱酸菜都占左$60 (分分足够食两餐lunch),唔多饱,仲要无得系popcorn免费泊车。
走嘅时候仲要发现张餐巾劲唔干净。
价钱同质素完全唔成正比。好过佢多多声嘅上海餐厅大把,南小馆,家传沪晓绝对好食同抵食过佢!我一向唔钟意俾喊脸,但今次要我俾个笑脸,咪玩啦。