2009-07-15 253 浏览
7点几黄金时间竟然即刻有位? 眼见台台都有个盅振住, 几大都留返个冬瓜盅先.一行七人, 点左个6人餐. 有一只鸡, 例汤+98转冬瓜盅, 又系好大盅, 连埋汤渣都有成廿碗. 梅菜扣肉: 扣肉中佢都算好瘦, 我简左旧最肥既, D肥膏索晒D汁, 味道一流. 汁带甜而唔咸, 就咁食D梅菜都好食, 𩠌饭就更加唔使讲. 竹笙北菰时疏: 竹笙冬菇, 菜芯底. 味道都可以, 但系几多油. 招牌盐焗鸡: 非常入味, 基本上唔使点沙姜已经好够味. 果然系招牌, 连鸡胸肉都造得好入味好好食. 略嫌熟过龙少少, 只鸡肉质未够最滑. 中式牛柳: 牛柳硬到咬唔开, 估到呢味甘简单既菜竟然会出事. 西柠芝麻虾球: 外皮干身配西柠汁唔错, 汁料味道刚好唔酸又唔会抢左D虾味. 芝麻都系装饰多, 冇乜作用. 虾球都好爽口, 有虾味. 系份量少左D, 唔够喉. 冬瓜盅: 几足料, 冬瓜肉新鲜. 汤底清甜冇味精, 但系我嫌淡得济. 只鸡真系好大只, 7个人食极都有, 揽位个肚走.

只鸡真系好大只, 7个人食极都有, 揽位个肚走.
梅菜扣肉
竹笙北菰时疏