2023-11-28 1951 浏览
超级不愉快体验其实对客人(接)一声真系好冇礼貌向经理投诉都冇用系风气问题长久落去生意别受损失。佢哋系咪有问责制㗎?28/11 9:00 心思思想饮茶,见到一间黄金厨房系饮茶嘅入去试吓。入边人流好多,有好多公公婆婆喺度饮茶。见不到服务员,前面柜台又无人。见到前面冇位就入去找位置。终于找到个位置坐低。 四周找人开茶位,找到第一个服务员帮我开茶,个服务员同我讲话呢度系卡位,我会搭头先出边冇人都冇位。我咪坐喺度啰。当时佢冇讲话要俾两个茶钱㗎亦都冇话帮我转位之后好快又有另一个服务员望一望𠮶张牌就走咗。(其实佢嘅眼神都唔有善)再一个服务员再过嚟同我讲话要俾两个茶钱,我话OK冇人同我讲过呢个位唔坐得 。佢回答而家咪话你听要比两个茶位,𠮶度有个牌写住不搭枱。👌🏻无问题,其实比两个茶位好少事。有个扎住马尾服务员走过嚟望一望张卡然之后发出(接)一声 ,好冇礼貌,劲冇礼貌,真系无礼貌。我话你唔使咁,我知道要俾两个茶钱你唔使咁样。佢话我望吓个水其实佢好明显就系望吓我张卡牌(因为张牌我专登抽开放埋边)就系唔想人行过不友善地看。我话你哋唔使咁样㗎㖞佢就闹我黐线其实佢先至黐线,佢唔知啲小动作系好冇礼貌嘅咩。饮一餐茶
超级不愉快体验
其实对客人(接)一声真系好冇礼貌
向经理投诉都冇用
系风气问题
长久落去生意别受损失。
佢哋系咪有问责制㗎?

28/11
终于找到个位置坐低。
当时佢冇讲话要俾两个茶钱㗎
亦都冇话帮我转位
👌🏻无问题,其实比两个茶位好少事。

我话你唔使咁,我知道要俾两个茶钱你唔使咁样。
佢话我望吓个水
我话你哋唔使咁样㗎㖞
佢就闹我黐线
其实佢先至黐线,佢唔知啲小动作系好冇礼貌嘅咩。
饮一餐茶四五个服务员走过来专登望张卡牌。其实真系好影响心情。
唉😮‍💨冇心机点其他嘢食
本来想点埋姜葱牛柏叶、合桃包、虾饺真系无心情。嘢食我都系食咗一半,就已经有几个人咁样。