2021-09-30
长期前夕好有mood想食中菜,住港岛既朋友就介绍我去呢间酒楼食dinner,皆因呢度唔止普通中菜酒楼咁简单,仲有私房菜食,见朋友咁推介,又系时候出动食好西前菜:拍青瓜拼海蜇 HKD58呢个青瓜出奇地好脆口,个酱甜甜地同青瓜海蜇好夹,分量又几大,抵食!冰镇八头鲍鱼 HKD58/只每粒鲍鱼上枱既时候已经一早切好左四小份,呢个够晒细心认真抵赞,鲍鱼炆得好好,软硬度适中,仲配埋wasabi 酱汁,好开胃主菜: 桂花汁跪鳝 HKD158个人最爱呢个😍😍😍平时酒楼少有供应呢款菜式,一见到就忍唔住想order,食完果然冇失望,真系好惊喜!个鳝炸到好脆口,配埋甜甜既桂花酱,味道层次好丰富,有油脂感有鳝香同桂花既清香,下次食会encore❤️彩椒牛柳粒 HKD108水准正常,牛应该落左生粉腌,所以软淋淋,好入味,不过我钟意个四季豆,好甜😂西兰花抄带子 HKD148Order呢道菜主要系想食菜,通常出面既西兰花炒带子都系菜多带子少,呢度竟然相反,应该有超过十粒八粒大大粒既带子,估唔到性价比咁高,带子炒到好香,我一个人应该食左5大粒,好满足🤣🤣总括呢度性价比高,唔怪之得咁多街坊同区外客黎食,当日full ho
前菜:拍青瓜拼海蜇 HKD58
冰镇八头鲍鱼 HKD58/只
主菜: 桂花汁跪鳝 HKD158
彩椒牛柳粒 HKD108
西兰花抄带子 HKD148
总括呢度性价比高,唔怪之得咁多街坊同区外客黎食,当日full house,黎食最好book定枱啦!