2008-09-13 2 浏览
昨日同老细做生日,我地一行五人到Mistral dinner,order 左以下的︰Ripasso Tommasi 04︰成$640元,原来街价>$200,真系有d过份。味道不是我喜欢的,太spicy了...Seafood Soup︰唔会好浓,海鲜好多,好入味,汤的味道好似沙丁鱼。Fennel Soup︰少creamy唔浓的汤,口味清淡。Mozzarella Eggplant︰淡口芝士,无特别。Buon Pasta︰无特别。Lamb Sicilian︰羊好腍,唔膻,肥的地方好甘香。Pizza Ragazzi︰好簿的批,冷了还是很脆,味道清淡,但唔会觉得淡。Warm Choco Pudding︰心太软个皮超松化,融化朱古力加蜜糖味雪糕系绝配。Chocolate Cake︰好滑好浓的朱古力,少少heavy,但唔系好甜,热爱朱古力的应该可以carry到。Cocoa Ice Cream︰Homemake的,好滑,但味道无特别。因为在basement,睇唔到海景。环境清静,不太严肃formal,颇适合一班人聚会。除了支酒,价钱同食物质素都ok。而甜品特别出色,值得一试。

Fennel Soup︰少creamy唔浓的汤,口味清淡。

Mozzarella Eggplant︰淡口芝士,无特别。

Buon Pasta︰无特别。

Lamb Sicilian︰羊好腍,唔膻,肥的地方好甘香。

Mozzarella Eggplant
Buon Pasta