2023-11-03
今日同班friends系旺角食完晚饭,有人提议食甜品,即刻上网search,见到呢间甜牙牙都几多好评,就决定去试下。 可能太多好评关系,都几多人帮衬,我地一四人都等左30分钟先有位。 朱古力窝夫派对-两人份 ($128) 呢个窝夫系朱古力味,面头有忌廉,几球云呢拿同朱古力雪糕,再配上曲奇碎同烤过嘅杏仁片。食落窝夫几好食,好脆。不过雪糕只系普通货色。呢个价钱有啲贵。 抹茶味心太软 ($68) 呢个抹茶味心太软配料有煮到起沙嘅红豆,士多啤梨同蓝莓,仲有烤杏仁片同忌廉。 呢个心太软入面系流心嘅抹茶酱,再配上抹茶雪糕,真系每一啖都有好浓嘅抹茶味,抹茶控食到应该会好开心。 Tiramisu松饼 ($76) 最后就系Tiramisu松饼,松饼系普通嘅松饼,佢身边嘅Tiramisu蛋糕就有淡淡香嘅Tiramisu 味。佢仲配上一球云呢拿雪糕。 呢餐甜品,不过不失,唔驶等位就更好。
朱古力窝夫派对-两人份 ($128)
抹茶味心太软 ($68)
Tiramisu松饼 ($76)
呢餐甜品,不过不失,唔驶等位就更好。