2020-09-20
紫薯芋圆西米露($42)见到芋圆已经心心眼左, 仲要有埋紫薯蓉, 又点能够抗拒呀😍 其实我觉得俾紫薯蓉好过俾雪糕, 因为紫薯健康得黎又有营养, 所以值得一赞👍🏽 甜品真实既样同相入面有少少出入, 睇落好平淡, 但系将紫薯蓉搅匀系啲西米露度成件事即刻唔同晒🤩 成碗西米露由纯白色变左做粉紫色💜 芋圆既份量偏少, 不过都几烟韧弹牙, 味道同质感都唔错😍 益力多沙冰🍧($49)好似有几年都冇食过沙冰, 因为好怕伤身体😂 但系天气咁热真系好难忍口🙊 呢个沙冰既益力多味好重, 每一啖都好似饮紧益力多咁, 几好味😋 不过如果冰既质感可以再绵滑啲会更加好😌 另外仲配左少量既红豆, 芋圆同埋小丸子🍡 令到口感再提升, 食到停唔到口😂呢间甜品店我觉得都算真材实料, 啲甜品既味道唔会系假甜,所以我觉得黎开深水埗既你地可以一试👍🏽
益力多沙冰🍧($49)