2022-07-09
甜到漏 嘅一餐 🧡💛💚💙俗语话甜品系另外一个胃,所以食完正餐嘅我哋就梗系要食甜品啦。😆我地去皇室堡行街,钟意食雪糕既我地就不得不去 3楼 既 haagen dazs喇。 我哋原本想叫 $115蚊嘅心 [ 太软💗 ],但系呢个价钱净系得 1 个心太软加 2 个雪糕球。🤔🤔相反 $155蚊嘅心太软呢就有三个心太软同埋三个雪糕球。👏只系比多 $40蚊就多 2 个心太软同埋多 1 个雪糕球,所以最后我哋计过度过,梗系叫呢 set 啦。两个人食 3 个心太软同 3 个雪糕球会唔会有啲夸张 ❗😂😋呢 set 心太软蛋糕共有 3 只味。第一款系 红豆味第二款系 绿茶味第三款系 朱古力味而雪糕球都要得自选味道 ..... 🍦最后我哋拣咗 🔽1) 云呢拿曲奇雪糕2) 冧酒岩盐焦糖脆饼雪糕3) 朱古力味雪糕(见附图)一用刀叉切开 心太软,入面嘅朱古力系流出嚟㗎, 完全做到 流心 嘅效果!😛甜甜嘅朱古力味配上绿茶红豆味真系好好食而雪糕都好好味 💓冧酒雪糕 : 味道好出,尤如真系饮紧一杯冧酒。云呢拿曲奇雪糕 : 香滑之余再加添了曲奇碎饼,口感特别。朱古力雪糕 : 比利时朱古力,味道浓郁丰厚。
相反 $155蚊嘅心太软呢就有三个心太软同埋三个雪糕球。👏
呢 set 心太软蛋糕共有 3 只味。
第一款系 红豆味
3) 朱古力味雪糕
(见附图)
甜甜嘅朱古力味配上绿茶红豆味真系好好食
而雪糕都好好味 💓
冧酒雪糕 : 味道好出,尤如真系饮紧一杯冧酒。
云呢拿曲奇雪糕 : 香滑之余再加添了曲奇碎饼,口感特别。
朱古力雪糕 : 比利时朱古力,味道浓郁丰厚。