2021-04-05
☕️️ Cafe for chilling — agnès b. CAFE ✨ 甜到漏油嘅下午茶🍰➖➖➖➖➖早排屋企人生日 咁啱有个agnès b. CAFE嘅生日优惠冇人食🤣 结果就交由我哋去试吓佢咩料😎美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)🔸 Petit Four $78一共6件mini fruit tarts 颜色非常鲜艳 未食之前就当然要打卡先🤤📸 每一个mini tart 嘅topping 都系唔同嘅生果 中间夹住一隔vanilla custard🥰 六款嘅topping 分别系🍑蜜桃 🍍菠萝 🍓士多啤梨🥭芒果 🫐 蓝莓 ✨ 木瓜个人就觉得佢嘅生果当然就未去到劲新鲜㗎喇🤔 不过综合咁多只味 大部份都系酸酸甜甜 甜品嚟讲都几开胃同refreshing 😋 最唔啱食嘅应该就系木瓜 感觉有啲格格不入🤢 整体嚟讲都普普通通 如果要俾钱食就真系不了🙈✨ Marthe 伯爵茶朱古力蛋糕 $48呢个真系唔错🤤 佢表皮𠮶一层系朱古力 食到入去蛋糕嘅部份earl grey味
➖➖➖➖➖
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
🔸 Petit Four $78
🍑蜜桃 🍍菠萝 🍓士多啤梨
🥭芒果 🫐 蓝莓 ✨ 木瓜
✨ Marthe 伯爵茶朱古力蛋糕 $48
呢个真系唔错🤤 佢表皮𠮶一层系朱古力 食到入去蛋糕嘅部份earl grey味道极浓🥰 细细件都唔会觉得好漏 而且可以打卡📸🤣 个人觉得性价比都几高 买件俾女朋友食 氹吓佢开心系唔错嘅选择😎
✨ Joyeuses paques 牛奶朱古力慕丝蛋糕 $58
呢个就系小编自己最钟意食嘅👅 认真睇佢外表觉得佢好普通 但系食落非常有层次感🤤 由最顶嘅cream 跟住到蛋糕 食到中间仲有一啲好crispy 嘅朱古力粒🍫 作为朱古力爱好者 个人觉得呢一件蛋糕真系几好食👍🏻 而且价钱亦都比想像中平 (出边西饼店可能都要咁上下🧐) 呢一件系我会想再嚟食嘅蛋糕!!
☕️ Matcha Latte & Cafe Latte
Cafe Latte 味道相对地比较清淡 奶味都唔算重 个人觉得配甜品当中和下系OK🤔 但系如果你系追求饮好strong 嘅咖啡 呢杯未必啱你🙈 至于另一个matcha latte 就有啲甜得滞🤢 本身食咁多甜品已经好漏 冇谂过呢杯会咁甜真系喊出嚟🥲
💰Total: $286
✅ 讲真小编成世人都未去过agnes b 嘅cafe😂 本身以为好贵 但其实睇落价钱都算合理🤑 而且佢食物质素都唔差绝对可以一试👍🏻