2019-01-23 200 浏览
妈妈叫咗黑糖红枣姜母茶。(冇影相)好大片姜!!同杯一样咁大,好足料.不过甜到烂牙,我𠮶杯已经好甜,妈妈𠮶杯更甚佢话唔想浪费,想饮哂佢,但甜到好似饮糖浆咁,好辛苦,饮唔到落去!!.配搭来讲欣赏佢几有创意,奶盖面加咗啲好辣嘅辣椒粉,chok喉嘅程度。冬瓜茶过甜,珍珠特别好咬口。.由头饮到落尾都好辣,就算想避开净系饮个底都好辣,奶盖已经完全起唔到作用😅😅😅😅成杯野就系饮到好甜同埋好辣。.同埋谂到嘅就系唔想再返嚟饮第二杯。虽然环境真系坐得几舒服,但试一次够了。.总结:佢嘅配搭系好有创意同埋系夹嘅,但系啲比例好唔啱,好多嘢都太重手,味道失衡。由于味道真系太顶唔顺,所以我哋临走都好有礼貌地同门口个姐姐讲声可以轻手啲。.其实简单回应一句:会反映番,就可以了。但系个员工系驳嘴咁样,话自己𠮶啲冇问题,系咁样的,黑糖系甜㗎啦。而且一副爱理不理嘅态度,客人讲紧嘢𠮶阵只眼望住天花板,唔想听咁样,感觉唔系好尊重。.尤其新开张,我觉得就算你唔会真系改/做咩action,都要比客人感受到有心。

妈妈叫咗黑糖红枣姜母茶。(冇影相)
好大片姜!!同杯一样咁大,好足料

不过甜到烂牙,我𠮶杯已经好甜,妈妈𠮶杯更甚

雪绒川味珍珠冬瓜茶

成杯野就系饮到好甜同埋好辣。
同埋谂到嘅就系唔想再返嚟饮第二杯。
虽然环境真系坐得几舒服,但试一次够了。

其实简单回应一句:会反映番,就可以了。