1K
2022-09-24 1284 浏览
同朋友行如心广场揾食,朋友见到这里做紧主题,行过去望望见到以chip & dale主题布置,哗朋友本身都系迪士尼嘅fans,当然入去食饭打卡啦!餐牌选择多,有咸点甜点选择,当然要点chip & dale套餐选择,有不同配搭,可以按自己喜好组合,今次就点了只有荃湾如心店限定嘅烧汁牛肉丼饭,再配小食明太子鸡翼,还有杯凤梨冰沙,烧汁牛肉丼饭内放满了肥美牛肉加上紫菜丝,子姜,入口十分嫩滑肥美,跟住肥牛嘅烧汁令到牛肉味道更入味!饭身够晒弹牙烟靭!最喜欢就系用上了石锅之后出现嘅饭焦,特别香口!而明太子鸡翼有两大只,鸡翼去骨后塞满了鸡肉同明太子烧,入口有爆开嘅感觉,入口带点点微辣,十分醒神!而杯凤梨冰沙就真系啖啖都食到凤梨肉碎,入口冰凉透心,阵阵香浓嘅凤梨味道十分清新!最后加埋个鲜果比利时窝夫 ,落单即做,上枱时嘅卖相一流,鲜果健康美味,比利时窝夫都好特别,外脆内软,香脆口感的比利时窝夫,伴随忌廉、黑糖,味道甜甜,配合不同鲜果香蕉、奇异果、土多啤梨及蓝莓,口感丰富很喜欢!整体食物有质素,加上店内有不同嘅chip & dale布置绝对系fans 必到之选!