2023-10-05
原来yoho开左啲新餐厅,令到我地每间都想入去试,最后比呢间餐厅既甜品吸引左😍呢到令你去左另一个空间,远离出面人来人往既舖头商场。餐厅有tatami坐,装修风格又好日系,好似去左日本一间小店歇一歇咁。最近比较嗜甜😆,我地主力想食甜品、糕点。▫️柚子玛德莲蛋糕好多人叫佢贝壳蛋糕,都唔算多地方见到有,我超钟意食!佢唔似普通蛋糕超松软,但又未到面包咁结实,岩岩好系中间,口感绵密,又有奶油同柚子香气,好食👍🏼▫️开心果窝夫开心果系卖飞佛,窝夫都焗得松软,忌廉打得绵密,加上开心果酱、开心果仁、合桃、腰果,口感层次更丰富,有脆有软,开心果味亦浓郁👍🏼▫️虎虾樱花虾干意粉虎虾弹牙大只,樱花虾份量都几多,捞埋意粉食好惹味,忌廉汁稀稠度刚好,食落唔会好干或好湿,扁意粉软硬度亦适中,亦好挂汁👍🏼
▫️柚子玛德莲蛋糕
柚子玛德莲蛋糕