步入食堂,天气就算高温湿笠笠,块面都即刻开怀,因为眼前就系我嘅至爱—满记甜品🍮!今次我拣咗款招牌芒果西米露夹豆腐花嚟试试口。啖啖芒果🥭,鲜甜得嚟又带啲微微嘅酸香,啱晒啱晒!豆腐花滑溜溜嘅口感,同西米露一齐入口,真系咁滑咁爽,简直完美!我友仔试咗热雪耳木瓜,佢话润到心扉入面去,微微嘅甘香同舒服暖意,啱哂冬天嚟一碗。另一友仔就㩒咗碗雪“甲”膏。卖相可能唔算太吸引,但味道就真系挺正!大粒嘅雪“甲”好滋润,热辣辣食落,滋味无穷!同行嘅另一位就尝咗一份雪山凉粉,话晒都要食嘢下下新鲜下!份量好足,奶味香滑,一啖啖冰冻爽口嘅花奶同牛奶搭配,真系消暑神器咁!总括嚟讲,每一次嚟满记,都系一次令人满足嘅甜品之旅。香甜滑润嘅滋味,紧贴我心,下次再嚟我一定要再试新款!💕😋👌