2024-03-28 32 浏览
几次经过见到呢度嘅甜品都好想食,今晚一于黎试吓。睇相见到啲意粉几好食,我们分别叫咗黑松露螺丝粉同虎虾意粉。先讲虎虾扁意粉,酱汁方面偏向蕃茄味浓一点,意粉烟靭度处理得唔错,而大虾亦都食唔出有雪藏味。如果要比较,我们就喜欢黑松露本菇螺丝粉,螺丝粉的烟韧度比意粉处理得更加好,黑松露味道和忌廉的比例亦都唔错,唔会整得太水或者太干。来到甜品就精彩了,先来黑熊芭菲,个人最喜欢是雪糕,咖啡味重而且不太甜,配搭其他啫喱及脆饼一齐食,已经系十分丰富的甜品。再来的香蕉朱古力牛角包窝夫就将今晚的满意度提升更高层次,窝夫压得非常之好,唔会太干亦不会很松散,配合香蕉和朱古力一齐食,完全不会有油腻感!最后的espressso tonic 就好像喝了一杯带果酸味的有汽咖啡,可以中和甜品的甜蜜感。

• 黑熊芭菲