2021-05-03 196 浏览
约左旧同事出旺角食饭,我地拣返去HeSheEat gathering,因为晚餐甜品一条龙,可以唔洗转场慢慢chill,而且价钱相宜,食物质素好,所以我地虽然早去到,但店内都已经开始多人,好彩坐左一晚都冇赶我地走,倾得非常尽情。餐厅望落好似唔太大间,但其实有阁楼,坐得舒服。装修几特别,好有艺术特色。有dinner set,亦都可以单点,食物种类都几多元化,有小食,有沙律,main course, dessert样样齐。牛油果牛肉汉堡配田园沙律:牛肉汉堡嘅面包有烘过,脆脆热热;汉堡咬落去有浓烈既牛肉香味,充满肉汁;肉质唔会太松散,食落唔鞋口,可以order煮熟d块汉堡。配上芝士,番茄,生菜,牛油果,原本汉堡都已经好厚身,加埋各种配料,叠到汉堡超高身,卖相吸引。讲到牛油果,呢排系猪嘅最爱,软滑既口感加上独特既气味,夹喺汉堡入面增强整个汉堡嘅层次及味道。同事嘅炸厚切黑毛猪滑蛋盖意式红饭,红饭系用左番茄蓉煮珍珠米,食落有焗猪扒饭嘅味道。厚切黑毛猪炸到脆卜卜,外脆内软,而且猪扒带有香浓肉香,肉质非常软腍,好味道。滑蛋够嫰滑,火喉控制刚好。由于我地两个都好想食烧春鸡,所以二人share左个牛油香草烧

炸厚切黑毛猪滑蛋盖意式红饭

由于我地两个都好想食烧春鸡,所以二人share左个牛油香草烧春鸡配日式薯仔沙律,烧鸡充满香蒜、香草、柠檬、牛油嘅香气。外层香脆,肉质软嫩而且肉汁丰盛,烹调时间、温度及调味掌握得唔错。

牛油香草烧春鸡配日式薯仔沙律

最后当然要order甜品,呢度嘅甜品系做得好出色,旧同事因为唔可以食冻野冇叫到,真系好可惜啰

云呢拿士多啤梨奶冻

呢个云呢拿士多啤梨奶冻,用透明玻璃杯载住,成个水晶球咁,靓到不得了。个士多啤梨果肉好鲜甜,配埋士多啤梨雪糕一齐食,真系好喜欢酸酸甜甜嘅味道,每一口都充满住幸福感。云呢拿奶冻奶味香浓,质感细滑,最特别系侧边𠮶d蛋白脆饼同红莓粒粒,香甜松化,一试爱上,系必食,必食,必食推介