2023-03-29
相信唔少人都听过La Vache!呢间餐厅佢地最出名嘅就系佢地无限refill嘅薯条🤩前排见到 @blacksheeprestaurants 嘅Black Series: Blowout有la vache 嘅lunch活动 所以就同咗朋友去食喇~有留意开La Vache!嘅朋友都知佢地得一个set 只有食同唔食拣😂-Lunch Set $288 •<牛油法包>又咸又硬😂真系唔识食法包🥖.<有机合桃沙律>油醋汁好味!.<招牌USDA Prime顶级10安士肉眼牛扒配薯条> [👅8.5/10]肉质鲜嫩 软冧冧 下面有蜡烛烘住 所以会越食越熟🥩我就叫咗medium🥰薯条真系好鬼好食😋不过实在太多同好热气 所以净系添咗一次😂.<法式千层酥Mille-F’euille> [👅3/10]呢个真系食到我一额汗😓啲cream系ok嘅 但系个酥食食下好大浸油益味😖整体都无令人觉得特别好味嘅位 同埋一食就碎晒 一直喺到执啲碎嚟食.<柠檬蛋白挞Lemon Meringue Tart> [👅5/10]呢个相对好少少 但系食咗1/4
佢地最出名嘅就系佢地无限refill嘅薯条🤩
Lunch Set $288
<牛油法包>
又咸又硬😂真系唔识食法包🥖
<有机合桃沙律>
油醋汁好味!
薯条真系好鬼好食😋不过实在太多同好热气 所以净系添咗一次😂
<法式千层酥Mille-F’euille> [👅3/10]
呢个相对好少少 但系食咗1/4就开始腻 因为实在太甜 上面个蛋白霜又好heavy 一路食一路拨走啲蛋白霜 下面个挞又太甜太酸 最后都系食净咗🫠
如果唔系lunch包甜品 我谂我都唔会叫甜品🫠 有啲甜品系menu上面无嘅~大家去食晚饭嘅话可以衡量下嗌唔嗌甜品喇🍨
📍La Vache!
中环分店: 苏豪卑利街48号地舖
尖沙咀分店: 赫德道12号地下