2022-05-16
店舖唔算大间,但胜在多款式选择,且地点方便,每次一出地铁站总有间系左近👍🏻🍊多汁柑肉造型蛋糕东海堂严选至高质水果,小妹今次就试吓食新推出既多汁柑肉造型蛋糕🍰造型上非常得,能够模仿到生果柑🍊打卡一流~呢次小妹食到「柑橘之王」美誉既日本不知火柑,第一啖食落去已经觉得果肉极香,甜如蜜+清脆多汁😻配合蛋糕内层既柑橘,令口感更丰富,更甜美,都系廿十几蚊1件,都几抵😻👍🏻🍰冲绳紫薯挞呢款挞主要以紫色、黑色作主调既甜品;上层紫色系紫薯蓉、底层黑色系朱古力,卖相已经觉得散发著浓厚「浪漫」气息😍 小妹一食紫薯挞觉得甜度岩岩好,迷人既紫色已经吸引咗小妹,仲要啖啖紫薯蓉香味,充斥著味蕾,份量亦适中,够饱肚🥳 虽然仲有其他紫薯款系列,但小妹觉得最突出都系呢款有著满满「紫薯蓉」既「紫薯挞」😋对小妹黎讲,东海堂蛋糕系有保证+好味既平价版蛋糕专门店,一直以来都无令小妹失望过😎每件西饼都系廿几蚊,唔算贵,间唔中食下比甜蜜幸福感觉包围都唔错😝
🍊多汁柑肉造型蛋糕
🍰冲绳紫薯挞