2016-02-07
去到kennedyTown 间间食店都装修得好靓。随便㨂一间试下, 就入左呢间西式餐厅。starters 叫左辣辣 bufferlo wings, 配上blue cheese 酱本来okay; 可惜呢个cheese sauce 有d怪怪地,酸得滞同个辣鸡奕唔太衬,但鸡肉鲜滑,入口嫩嫩的, 唔错! 而青口抵讃! size 好大, 而且非常新鲜, 海水味充满住囗腔, 青口既甜味亦好自然地降落于味蕾上, 咬落爽口 , 连果粒带子位都没有 '渣'。重点系d忌廉汁,浸满著青口的鲜味, 点面包实在一流, 索哂所有海鲜既精华! 主菜我叫左烤䲝鱼, 成个味道好好,是奶油, 香草柠檬汁, 又放左块牛油系鱼身, 我自己涂。可惜鱼被烤得过了火, 若然早点上碟, 鱼肉应更细致。 但师父做到了可以锁住鱼肉的鲜甜, 又于金黄鱼皮散发著香草味,已是难得。咬落去鱼不油腻, 而且鱼皮金香脆口, 色香俱全! 整条鱼上碟, 很有气势。 但势估唔到Apple Crumble 苹果批先系灵魂, 焗得好 perfect。d松脆饼粒同新鲜苹果舖得好均满。苹果粒切得标准, 略甜, 唔知系咪浸过糖水, 但配上饼粒加云呢拿雪
随便㨂一间试下, 就入左呢间西式餐厅。
但势估唔到Apple Crumble 苹果批先系灵魂, 焗得好 perfect。d松脆饼粒同新鲜苹果舖得好均满。苹果粒切得标准, 略甜, 唔知系咪浸过糖水, 但配上饼粒加云呢拿雪糕简直一绝。冰火感觉交融, 甜蜜感觉共冶一炉。而奶油可任君选择, 加入奶油后味道更香更浓。
总括来说不过不失啦, 会推介朋友来食甜品。