2017-12-02 221 浏览
之前睇人哋facebook,呢一间嘅饮品同埋甜品都超靓, weekend惊多人,所以今日平日星期二,专登约老公呢度食个浪漫晚餐。原来成个大厦都系食肆, 好多选择, 上到18楼,睇得出有用心机装饰。 落地玻璃窗,高楼底, 黑色主调装修。一黎叫左个健康前菜,烟三文鱼沙律。估唔到个沙律都排得咁靓, 而且用嘅全部都系贵价嘅靓嘅沙律菜, 加咗少少橄榄油, 另外配嘅沙律汁,冇油腻感,甜甜酸酸,好开胃。 连平时唔多食沙律嘅老公都清晒碟。主食方面叫咗个青口香槟忌廉汁意粉同埋双层牛肉汉堡。佢哋用的青口,尺寸比较细, 可能就系因为咁 青口肉质柔软,而且一碟有十几粒咁多 食极都仲有好开心。 意粉弹牙, 加上用的忌廉汁幼滑,食落唔会感觉heavy。Deluxe 汉堡包order嘅时候佢话冇得拣牛肉生熟度,本身有啲担心 牛肉会太干, 但黎到有惊喜个包皮松软, 牛肉juicy,配粗身好味嘅薯条,比美burgerxxm的 质素。 饮品方面如果两杯无酒精饮品, 颜色好靓。 老公饮mango orange tea,佢话好饮。 我饮 coconut lavender lemonade, 有好香薰衣草味,面有一层 薰衣草花

一黎叫左个健康前菜,烟三文鱼沙律。

估唔到个沙律都排得咁靓, 而且用嘅全部都

烟三文鱼沙律

主食方面叫咗个青口香槟忌廉汁意粉同埋双层牛肉汉堡。

青口香槟忌廉汁意粉

Deluxe 汉堡包
deluxe汉堡包

饮品方面如果两杯无酒精饮品, 颜色好靓。 老公饮mango orange tea,佢话好饮。 我饮 coconut lavender lemonade, 有好香薰衣草味,面有一层 薰衣草花茶, 椰子味中和咗 柠檬 的酸, 畀人一种好轻松,甜甜嘅薰衣草味, 好特别。

芒果香橙冰茶

椰香薰衣草 柠檬冰茶

一整晚的戏肉嚟喇,因为得两个人就叫咗一个名好清新嘅甜品,lemon。 一上嚟真系成个柠檬咁嘅样,柠檬造型的蛋霜唔太甜,入面包住 慕丝,柠檬果肉。 另有杏仁脆饼, 菠萝味刨冰, 一上嚟仲会有啲 干冰 烟雾效果...
lemon

烟三文鱼沙律