2005-12-05 5 浏览
两个人去到青衣城, 见佢新开张, 又月头手头松, 唔介意食贵少少, 而且佢话系比利时菜, 即管入去试下. 好开心坐到个窗口海景位, 即使对面系葵涌坟场, 但夜晚唔会睇到, 夜景依然咁靓, 场内气氛一流, 柔和烛光灯光, 静静地够晒情调. 当晚食左个羊骨扒餐, 水准之作. 一直都好好, 印象好好, 最最可惜就系餐后甜品一野破坏晒, 芝士小蛋糕内藏一口钉书钉, 哇, 立即停食, 当然叫人埋唻睇睇, 伙计姐姐即时sorry, 我地表示唔想佢换过同一款甜品, 咁佢都好识做, 厨师为表歉意, 无偿换过另一款贵好多既tiramisu蛋糕作代替, 但唔知系咪有心理阴影, 第一啖食tiramisu, 都好小心, 点知入口, 咁岩吸气时唔小心吸左上面d 朱古力粉, 哇, 咳到我丫屎屎下, 但点都好, 钉书钉事件我地都原谅佢, 下不为例.