2017-04-14
<Ufufu Cafe>⚫️黑胡麻蕨饼芭菲($62)💜黑加仑子酸奶芭菲($58)▫️😱打开个meun,有成100几款芭菲雪糕...👉🏽真系选择困难左10min。。..最后拣左2个都比较少人拣嘅款。🤔我拣个款No.19仲要图都无。1️⃣🍇黑加仑子酸奶☃🌸顶顶有旧大cream,淋左野莓酱,如果5系为影相,可能会走cream🌝🌸雪球里面我觉得黑加仑子系最值得试,质地偏冰感,味道偏酸酸甜甜,无咁滞溜。🌸入面仲有多球香草雪糕,普普通通,我本身麻麻地香草味。🌸酸奶即系乳酪,层乳酪5系乳酪雪糕咁,劲水,搞到d雪球都溶得好快😥🌸本身以为有脆米先拣😫我劲仲2脆口感嘅嘢,但依款无🙄插个枝威化卷又淋嘅。🌸最底层有d水果粒,用西瓜蜜瓜切粒,但完全5夹。2️⃣黑胡麻配蕨饼🌚放弃抹茶拣嘅黑胡麻味真系好唔掂☝🏿️🌸首先旧蕨饼 系众人所讲嘅难食,个口感系啫喱糖定点?完全5系平时食开烟烟韧韧个种🙄🌸顶头个两块饼,系芝麻燕麦饼咁,um..唔好食。🌸黑胡麻酱无黑芝麻味,黑芝麻雪球又甜到漏。🌸红豆蓉不算太甜,有颗粒。🌸最好系层脆米,劲脆,增加口感。🙋🏼食一次就够,真心麻麻地。🐷吉列猪排咖哩蛋包饭▫️👫两个人share个蛋包饭
⚫️黑胡麻蕨饼芭菲($62)
💜黑加仑子酸奶芭菲($58)
▫️
😱打开个meun,有成100几款芭菲雪糕...
👉🏽真系选择困难左10min。。
..最后拣左2个都比较少人拣嘅款。
🤔我拣个款No.19仲要图都无。
1️⃣🍇黑加仑子酸奶☃
🌸雪球里面我觉得黑加仑子系最值得试,
质地偏冰感,味道偏酸酸甜甜,无咁滞溜。
🌸入面仲有多球香草雪糕,普普通通,我本身麻麻地香草味。
🌸最底层有d水果粒,用西瓜蜜瓜切粒,但完全5夹。
2️⃣黑胡麻配蕨饼🌚
放弃抹茶拣嘅黑胡麻味真系好唔掂☝🏿️
🌸首先旧蕨饼 系众人所讲嘅难食,
个口感系啫喱糖定点?完全5系平时食开烟烟韧韧个种🙄
🌸顶头个两块饼,系芝麻燕麦饼咁,um..唔好食。
🌸黑胡麻酱无黑芝麻味,黑芝麻雪球又甜到漏。
🌸红豆蓉不算太甜,有颗粒。
🌸最好系层脆米,劲脆,增加口感。
🙋🏼食一次就够,真心麻麻地。 🐷吉列猪排咖哩蛋包饭
▫️
👫两个人share个蛋包饭再食芭菲就啱啱好。
🐖吉列猪排+咖哩+🐣滑蛋🤔
👉🏽唔知点解依个组合就系几夹。
🌸吉列猪排啱啱上即食,真系外脆内软嘅😂
🌸皮系几薄,肉质比起平时食嘅炸猪排松化。
🌸我第一旧系食边边位,我仲2个炸皮多番少少🙈香口d。
😥因为太薄嘅话去到后期食个口感就腍晒,而且块排中间部分嘅肉,真系几厚一旧😂而且有d韧。
🌸咖哩汁系偏甜甜地,味道不会太浓抢左阵蛋味。
🌸蛋皮薄,但5够滑同嫩。
🌸饭入面系混有酱油,不是纯白饭,同有d烟肉火腿?唔肯定系咩🤔 #wwhkfood #uhkfood #hkig #hkfood #hkfoodie #ufufucafe #hkeat