2016-01-15 970 浏览
呢度嘅饼无论食几多次多唔会厌的,呢次来都买咗几多下,蛋挞同埋沙翁系我一直以来都会买嘅,泰昌饼家嘅蛋挞,皮苏苏的又不会未食都融咗,蛋液又多,又嫩,黄橙橙的,胖乎乎的。真系想日日都有得食啊,可惜同屋企有D远啦,唉~泪~咬一啖蛋挞,哇,热热的,苏苏嘅饼皮,软软的入口即化的蛋液,真系神仙也不过如此啊。仲有呢家嘅沙沙翁,细个嘅回忆啊,咁多年来我都系钟意呢仲脆脆嘅,甜甜的,仲有D油油地嘅野,沙翁真系全中啦,不过呢,都系有小小油腻腻啦,好多女仔都唔钟意。仲有蛋黄酥吖,一大唔可以忽略嘅存在啊,我觉得我真系可以一口气食五六个都唔觉得多,蛋黄真是正,沙沙嘅好感,正到不得了吖,真系糖心蛋来加,咸蛋黄特有嘅滋味,本身企咸蛋黄靓,都带DD黄油,再配上酥脆嘅外皮,些小甜嘅莲蓉,呢用滋味啊~非同凡响啊
再配上酥脆嘅外皮,些小甜嘅莲蓉,呢用滋味啊~非同凡响啊
2016-01-15