2020-06-01 335 浏览
𠮶日去新都会𠮶边行街买嘢,买完之后时间都唔早就谂住喺𠮶边食埋饭啦~见到呢间Cafe选择多,同朋友又唔想左拣右拣,就系呢间坐低食啦。朋友嗌左个吉列豚肉佐咖喱饭吉列豚肉嘅外层炸得好似几靓,perfectly golden,豚肉嘅肉都好松软,唔会太硬太鞋,但系咖喱汁就比较稀,同埋偏甜但系又冇乜味,不过都食得出佢啲饭系珍珠米,口感粒粒分明,软硬适中我自己就嗌咗个Double cheese wagyu burger,佢仲跟咗少少薯条同埋菜。个burger OK,个牛肉有汁,但系唔系特别香嘅油脂味,个包都有牛油香,都够芝士。但系薯条就十分油腻,又幼,仲衰过McDonald𠮶啲我哋两个人另外仲嗌左个甜品宇治抹茶蕨饼芭菲,我认为甜品比主菜更出色由抹茶啫喱、抹茶雪糕、抹茶蕨饼、红豆蓉、杏仁饼同埋忌廉制成嘅芭菲,芭菲嘅配料好味,特别系佢嘅杏仁脆饼,十分香脆,雪糕都唔会过甜,抹茶当中带点回甘。

朋友嗌左个吉列豚肉佐咖喱饭
吉列豚肉佐咖喱饭

但系薯条就十分油腻,又幼,仲衰过McDonald𠮶啲
和牛汉堡

我哋两个人另外仲嗌左个甜品
宇治抹茶蕨饼芭菲,我认为甜品比主菜更出色