2008-05-22
咋日(21/5)晚上同朋友来到这间食buffet,本来我食butffet净系识去酒店, 不过今次之后就识多左门路啦。6:15已经去到, 未开始就坐下先, 白色为主, 感觉简单整洁而且几靓。6:30一位侍应先生同每一"木台"示意我地可以开始去拧野食,甘就个个都出去拧啦!!我先试d冻肉类, 种类都几多既, 有芒果鸭胸, 有烟三文鱼等等, 味道都ok。朋友就食海鲜, 青口, 生蚝等等, 我试左一个青口, 几好味,生蚝我无食...因为未试过, 加上今日有d唔舒服, 怕受唔到, 不过吃左一个熟的,佢系好多蚝粒放系一个谷上, li款味道好好。佢有好多沙津既材料, 好似粟米粒, 细条既粟米, 菜, 蘑"姑", 豆等等, 沙津酱都有几款, 可以自己自制岩自己既沙津!!另外有厨师切牛柳, 你示意想要佢就会切俾你, 你亦可以同佢讲想要多的, 味道系可以的。熟食有d细细件既牛扒, 三文鱼块等, 佢地炸同煎到好干, 有d人可能会唔中意,不过好香口, 我就觉得都几好, 哈哈佢仲有d用好细个既碟/碗盛住既一份份既食物, 有一款系一细砖豆腐上有d酱汁同肉松, 系最最最好味!!! 豆腐滑, 加上肉松同酱汁, 有点日式
甘就个个都出去拧啦!!
佢系好多蚝粒放系一个谷上, li款味道好好。
沙津酱都有几款, 可以自己自制岩自己既沙津!!
味道系可以的。
不过好香口, 我就觉得都几好, 哈哈
有d酱汁同肉松, 系最最最好味!!! 豆腐滑, 加上肉松同酱汁, 有点日式 ;)
甜品方面都系好多用好细既玻璃杯盛著, 细细份甘, 唔怕拧左之后唔中意食会浪费,
又可以试多几款, idea唔错!! 有朱古力mousse, 马豆糕, 朱古力蛋糕等等,
有好多都几好味, 卖相都几靓tim咖!! 之后佢仲出左米糠芝士杯,
blueberry cheese cake等等, 芝士味好浓, 味道唔错!!
寿司同鱼生我地无食, 好饱, 同埋想试多d其他野, 不过见好多人拧, 好似都ok
服务方面, 有一个侍应无咩笑容, 同埋佢个样真系好恶, 哈哈, 我有d惊惊地 =P
不过有一位(带我地位同埋同我地讲可以开始拧野食)就好好笑容, 好亲切,
换碟速度都好快, 只系试过一次拧完野食返到去系无换, 不过同场甘多人都算系甘。
卫生方面, 座位个d ok, 一开始去拧野食d碟都系好干净, 不过去到中段,
开始要用岩岩洗完个d碟个阵开始有d问题!!!!!!!! d碟好多水(无抹干),
最大问题系, 我见到上面有因为未洗干净留下既酱汁, 系好明显系抹过,
不过抹唔干净而留下的, li样好唔得, 我拧起左只碟都立即放返低。
价钱加一后大约$200一位, 食物质素唔差, 算系便宜, 所以可以一试的。