看过杂志介绍后去开附近所以去寻觅吓, 位置唔难揾, 店铺唔太大但装修精致, 格局同坊间新式甜品店近似, 都系用上个玻璃饰柜, 唯独不同是多了一个雪糕饰柜.  最初经过未够6:30PM见店里颇多客, 所以在附近行街到大约7:15PM才再去帮衬, 幸好还有我想试既款式, 都不如杂志所报导有限数量 (因为杂志讲全部蛋糕人手做, 所以每日出产件数有限).  今次我只试蛋糕无试雪糕, 蛋糕卖相精致, 款式颇多, 有蕃石榴, 开心菓, 荔枝, 榛子......... 我拣咗蕃石榴, 开心菓, cheesecake.  初时抱著不太期望下试, 实在太surprise, 那些原始味道及质感令我仍深深记得, mousse 既质地又轻又滑, 那种入口即溶感觉跟我最爱既文华近似, 好耐都无试过一间令我食到甜咪咪笑既饼店, 一定要再encore试埋其他款式.

(左) 好开心既Pistacchio (右) 好fresh既Guaiava
Formaggio Cheesecake
题外话/补充资料: 虽然size不太大, 价钱平均$40/件, 但这是令我回味既价值. 期待下次再试其他款同样有这感觉.
2013-08-23
外卖自取