2019-02-20
收工约同事去旺角shopping, 兼且试左间新餐厅. 呢度 7点已经差吾多full 晒, 应该几好, 哈哈.间Café 个装修都几特别, 墙上面画满香港风情画, OK好feel.地方细细但吾算逼, 坐得都算舒服.虽然 full, 但系D waiter 同waitress 好醒目, 快手快脚又有礼貌, nice~今餐我地2个share 左一个餐同叫左d小食, 每样份量吾细, 好够食呀.跟餐龙虾汤同碗仔翅同价, 我地当场拣左龙虾汤啦. 个汤好浓味, 几似系欧洲饮果种味.小食上先, 吉列蟹肉忌廉薯饼同埋芝士牛油焗蚝.芝士牛油焗蚝真系好好味.D蚝好大只, OK多芝士, 焗完都仲好 juicy, 调味啱啱好~蟹肉薯饼好够脆, 一D都吾油, 伴碟既 green salad 配芝麻酱好得~到主菜 --- 铁板美国黑毛猪件猪扒超劲厚, 烧到焦焦地, 望到都流口水啦~猪扒腌过, 吾落汁都好够味.最惊喜系旧超甜粟, 真系好好好好甜呀~跟餐个斋啡好得, 赞!点解2口个人share一个餐? 因为要留肚食甜品嘛 --- 朱古力心太软伴雪糕真系超超超超超好味, 卖相又靓, 无得输.朱古力雪糕吾系太甜, 够硬又够
呢度 7点已经差吾多full 晒, 应该几好, 哈哈.
地方细细但吾算逼, 坐得都算舒服.
跟餐龙虾汤同碗仔翅同价, 我地当场拣左龙虾汤啦.
个汤好浓味, 几似系欧洲饮果种味.
龙虾汤
小食上先, 吉列蟹肉忌廉薯饼同埋芝士牛油焗蚝.
芝士牛油焗蚝真系好好味.
芝士牛油焗蚝
芝士牛油焗蚝
吉列蟹肉忌廉薯饼
到主菜 --- 铁板美国黑毛猪
件猪扒超劲厚, 烧到焦焦地, 望到都流口水啦~
猪扒腌过, 吾落汁都好够味.
最惊喜系旧超甜粟, 真系好好好好甜呀~
铁板美国黑毛猪
跟餐个斋啡好得, 赞!
coffee
点解2口个人share一个餐?
因为要留肚食甜品嘛 --- 朱古力心太软伴雪糕
真系超超超超超好味, 卖相又靓, 无得输.
朱古力雪糕吾系太甜, 够硬又够冻.
心太软朱古力味够浓, 好软绵绵.
伴埋绵花煻同爆谷, 好满足~
朱古力心太软伴雪糕