2015-04-10 540 浏览
一早放假陪妈咪去深水埗睇医生,无野做,成个区我只识西九龙中心…唯有去行下过左桥位,就见到忌廉哥嘅大头相,虽然我爱狗多啲,但猫猫都好cute, 望下个名…半熟蛋糕?即系咩吖??原来系流心蛋糕!见到一个个好似好好味啲圆cake, haha 心谂,买返去俾公司班友仔,tea 一tea,都几爽问下职员仔有无好介绍,佢话叫我试下"草莓王流心鲜乳卷",中间好似好多cream 好正wo !不过老老实实,一啲都唔平,成旧水,但谂落咁多同事share 都抵嘅Pack起之后发现个盒好得意,有只猫耳仔,而且有两支果jam 可以自己唧落去,好搞鬼!返到公司,3点几,同事岩岩食完lunch, 唔理佢地饱定饿,切开左先算!切开劲靓同creamy, 啲同事一见,就饿鬼上身,齐齐话要试,又话要自己唧jam ,几好玩!中间啲cream 有啲似雪糕咁,好软滑,而且有果粒,平衡返唔会太漏,而且蛋糕偏淡味,加埋cream 岩岩好! 谂住食多旧…咦! 已经俾同事分晒!!!! 大家都大赞好味! 同埋叫我下次再请

草莓王流心鲜乳卷
草莓王流心鲜乳卷