2023-12-07
喺观塘区工作 食Tea好地方不过想食就要俾啲耐性因为太受欢迎好多时都要大排长龙🥞榛子、朱古力、焦糖香蕉梳乎厘班戟(2件)🥞咸蛋黄薯条(必食👍🏻)🥞菠菜合桃意大利蓝芝士长通粉🥞Coconut Slush🥥🌟依间除左有小妹最爱梳乎厘班戟,其实仲有好特别嘅窝夫,不过太肚饿食咗唔记得影相😮💨系朱古力烧棉花糖雪糕窝夫呀!!!净系听个名都知佢有几犀利,佢哋嘅窝夫质地烟烟韧韧,同其他地方嘅好唔同,同梳乎厘pancake都系必须组合。梳乎厘班戟有榛子朱古力味,一次过满足哂两个愿望,真系好夹!而且香蕉面层有脆脆焦糖,一啲都唔马虎,食完有种好幸福嘅感觉🥰唔好以为剩系得甜品好味,净系见到小食都已经流晒口水,系咸蛋黄薯条,每一条都沾满咸蛋黄,好香脆惹味!其实黑松露薯条都系呢间餐厅另外必点之选(仲有炸鱿鱼须配芥末籽蛋黄酱都好好味🥹真系越谂越多好味之选)因为今次系午餐时间去食,所以都叫咗个特别啲嘅菠菜合桃意大利蓝芝士长通粉,佢哋用嘅系超粗长通粉,配蓝芝士味道好出,相当creamy👍🏻饮品就一定要介绍小妹我专一之选(仲有Iced Latte版),椰子碎冰咖啡配劲多劲多蜜糖蜂巢脆脆🍯虽然好Heavy,但系你见到佢嘅
不过想食就要俾啲耐性
因为太受欢迎好多时都要大排长龙
🥞榛子、朱古力、焦糖香蕉梳乎厘班戟(2件)
🥞咸蛋黄薯条(必食👍🏻)
🥞菠菜合桃意大利蓝芝士长通粉
🥞Coconut Slush🥥
饮品就一定要介绍小妹我专一之选(仲有Iced Latte版),椰子碎冰咖啡配劲多劲多蜜糖蜂巢脆脆🍯虽然好Heavy,但系你见到佢嘅外型就会俾佢吸引住,就算餐厅有好多唔同嘅特饮都无阻我拣佢🤩(餐厅好细心将咖啡分开上,等你可以慢慢按自己喜好加入饮品,睇片你就明有几治愈㗎啦)