2015-11-01 349 浏览
食完饭就紧系要食埋个甜品啦。铺头系白布街,都算方便。店内装饰简洁,阔落,仲有上下两层。设计主要以摩登及复古两种元素组成,睇落去仲有d典雅既感觉tim~~因为食晚饭既时候都系得半成饱,一于食甜品食饱d。外形非常漂亮,上面一大层既蛋白质烧得均衡香脆,入口即溶。下面既系焦糖炖蛋。炖蛋有好香浓蛋味,绝无偷功减料。另外仲有一球雪糕,雪糕口味任君配搭,而我就选择左曲奇。Pheromone呢间铺头入面既食品都真系唔少,如果想食晒都真系有难度,但见到d野食咁好味又点忍得口呢。好彩佢地有个精选,就系将佢地较受欢迎同特别既几款食品变成一碟过,咁样客人就可以一次过试到唔同既口味。呢个精选入面有:窝夫 + 心太软 + 雪糕 + 焦糖香蕉,单看外观已经相当丰富同吸引。窝夫系小小既mini version,因为如果正常既话都几大块。话明精选就当然用一个标致d既外形上台la~~~不过绝无揾笨,个窝夫外层整得脆到咬既时候卜卜声,而内层又香又松软,加上小小朱古力酱一齐食,岩晒。另外个心太软绝对系澎湃既流心,随著一切开d朱古力酱就涌晒出来之时,一阵阵浓烈既朱古力味亦都扑到去我既鼻内。到最后既系个焦糖香蕉,香脆的焦糖包围住
因为食晚饭既时候都系得半成饱,一于食甜品食饱d。
冰火焦糖炖蛋配雪糕
Pheromone精选

呢个精选入面有:窝夫 + 心太软 + 雪糕 + 焦糖香蕉,单看外观已经相当丰富同吸引。窝夫系小小既mini version,因为如果正常既话都几大块。话明精选就当然用一个标致d既外形上台la~~~不过绝无揾笨,个窝夫外层整得脆到咬既时候卜卜声,而内层又香又松软,加上小小朱古力酱一齐食,岩晒。另外个心太软绝对系澎湃既流心,随著一切开d朱古力酱就涌晒出来之时,一阵阵浓烈既朱古力味亦都扑到去我既鼻内。到最后既系个焦糖香蕉,香脆的焦糖包围住甜甜香蕉,实在令人有食完再想食既冲动。
士多啤梨奶昔
内有甜甜既士多啤梨肉,奶昔味道香浓而且细滑。表面上有莓干碎,小小酸酸地,配上甜甜奶昔,又几夹。
$90 (宵夜)
冰火焦糖炖蛋配雪糕
Pheromone精选