Plato Cafe & Bistro (Mikiki)

之前食过呢间餐厅嘅另一间分店,印象中系几好食,近排先知原来新蒲岗有分店🤣好钟意呢到嘅环境同坐位好阔落,好舒服👍🏻 呢到主要系西式野,但啲野比起同类型餐厅算平啲,而重点系啲野食好好食🥹完全觉得系好值💯🍝 香蒜榄油海虾炒意大利粉作为蒜头爱好者表示,呢个意粉蒜香同榄油味道十足,啲海虾都几新鲜弹牙,意粉又煮得岩岩好,唔会太淋!🐷 西班牙黑毛猪鞍黑毛猪鞍煎得恰到好处,肉质嫩滑多汁,食第一啖就已经觉得停唔到🤤🫕 蘑菇餐汤呢个汤味道够浓,钟意佢嘅绵密口感🤤🍰 自家制麻糬提拉米苏想讲呢个tiramisu系100分🥹🤤 Tiramisu柔滑绵密,麻糬嘅加入提升咗口感,甜而不腻,唔系夸张我会系左呢个甜品再黎食🤤🍋 柠檬茶呢杯一般,饮到后面有啲涩🙈 如果真系想饮柠檬茶,可以早啲伶走块柠檬~ 🍯 蜂蜜柚子茶呢杯唔错!柚子茶带有自然嘅果香,甜度适中,饮落非常舒爽😆

🍝 香蒜榄油海虾炒意大利粉

🐷 西班牙黑毛猪鞍

🫕 蘑菇餐汤
呢个汤味道够浓,钟意佢嘅绵密口感🤤

🍰 自家制麻糬提拉米苏

🍋 柠檬茶

🍯 蜂蜜柚子茶
呢杯唔错!柚子茶带有自然嘅果香,甜度适中,饮落非常舒爽😆