2019-05-29 769 浏览
下午3点3,又系时候来一个下午茶。今日好想食下cake, 于是在尖沙咀美心西饼店买反件cake tea 一tea。芒果mosses cake (hk$ 55)五十几蚊既芒果mosses cake, 外型相当可爱精致,卖相cutie cutie 地,外面蛋糕皮系淡黄色,好似有d小鹿斑纹甘,好有日系少女味既feel!~ 份量好大好足够,可以切开5大件,同朋友仔开心share一齐食!!蛋糕低既质地,似系海绵蛋糕既感觉,松松软软,入口弹弹的,不太甜也不太腻,容易入口。蛋糕以圈蛋形式甘圈住厚厚既白色cream, 同埋切得大大旧既芒果肉,芒果肉非常新鲜,肉质甜甜的,夹住软绵绵既蛋糕同cream, 味道配合得非常好。不过如果芒果份量可以再多一点,cream既份量同比例可以再少一点,甘成个芒果蛋糕既芒果味道会更加特出,效果可能会更加理想。以呢个价格来讲,芒果蛋糕非常低食,性价比高,值得一试。

芒果mosses cake (hk$ 55)

2019-05-29
5 分钟 (外卖自取)