2014-08-30
今日放工,同事介绍去食。果时大约系3点,可以叫午餐或下午茶餐。门口有吾少人排队,但我地得2个人,可以即刻入座^__^午餐大约$50~$70,有饭/意粉等等。而下午茶餐大部分都无饭/意粉,但同样有餐包。我地2个女仔,当然叫左下午茶餐,因为$40~50,有齐餐包,汤,主食同埋饮品。一落左单,汤好快就到左,仲热辣辣~我饮红汤,汤汁质地比较浓,似番茄汤,味道浓左少少,菜吾多(我钟意多菜嘅)。汤饮到一半,杯热奶茶又好快到左。吾大杯。饮完汤,食左一半鸡+沙律,饮奶茶时已经吾热奶茶茶味吾出,奶味盖过左,似普通啲即冲奶茶粉。鸡沙律中啲鸡肉吾多,但肉质好正。鸡皮睇落好吸引,但我吾食,因为吾健康~虽然鸡肉份量吾多,但沙律好足够~!材料仲好新鲜~!青瓜好爽脆,薯仔粒好薯,仲有红罗白,苹果。我仲食到2~3粒菠萝同2粒棷果~ 哈哈。同事叫左德国咸猪手,分左1/3俾我。吾咸,保留左猪肉啲肉质同味道。虽然有一大片猪皮,但一D都吾肥腻。我仲食晒^0^配啲黑椒汁,特显出猪手啲甜味同肉汁,好正。当我地食到大约4 点,门口仲有人排队~证明间餐厅好受欢迎^_^同事无介绍错~
一落左单,汤好快就到左,仲热辣辣~我饮红汤,汤汁质地比较浓,似番茄汤,味道浓左少少,菜吾多(我钟意多菜嘅)。汤饮到一半,杯热奶茶又好快到左。吾大杯。饮完汤,食左一半鸡+沙律,饮奶茶时已经吾热奶茶茶味吾出,奶味盖过左,似普通啲即冲奶茶粉。 鸡沙律中啲鸡肉吾多,但肉质好正。鸡皮睇落好吸引,但我吾食,因为吾健康~虽然鸡肉份量吾多,但沙律好足够~!材料仲好新鲜~!青瓜好爽脆,薯仔粒好薯,仲有红罗白,苹果。我仲食到2~3粒菠萝同2粒棷果~ 哈哈。 同事叫左德国咸猪手,分左1/3俾我。吾咸,保留左猪肉啲肉质同味道。虽然有一大片猪皮,但一D都吾肥腻。我仲食晒^0^配啲黑椒汁,特显出猪手啲甜味同肉汁,好正。