2024-12-28 0 浏览
📍 苏三甜蜜-铜锣湾 听讲铜锣湾开咗一间新式+旧式糖水店,店内嘅装修系一种好怀旧嘅感觉,设有室内同室外嘅位置,就算室内定室外打卡都系一流,而且室内嘅装修仲易方格嘅形式,有一种好似九龙城寨嘅感觉😌😌😌好适合朋友过嚟叙旧🩷连个餐单都有好多不同嘅选择,仲有一款啱你🩵✨ 杏仁栗子冰苏刨冰堆砌得高高满满,面头有层幼滑香浓既栗子酱🌰,外围都系以特浓嘅栗子酱包围,内围系软绵绵嘅冰,栗子味完胜,反而栗子味盖过咗杏仁嘅味道,但加配豆腐雪糕搭够,整体配搭唔错👍如果食吓食吓觉得唔够甜,旁边仲有焦糖酱同蜂巢脆糖可以倒入去🍯反而增加咗刨冰嘅层次口感!系另一种食法嘅享受🫗✨ 足料鲜牛乳红枣炖花胶+桃胶在呢个时候炖上一锅 牛奶炖花胶,真系最好不过,花胶养颜的功效,花胶大块厚身,啖啖花胶+桃胶,且为燥冬时养生的汤品,再加特浓绵绵鲜牛乳🥛+红枣,食完整个人都暖笠笠,果然真材实料,仲好足料!✨ 杨枝甘露布丁经典嘅甜品系杨枝甘露布丁。表面系新鲜芒果同柚子肉完美结合,加埋浓郁嘅椰汁同鲜奶,再加入一口布甸,口感层次丰富。芒果嘅甜同柚子嘅微酸交织,软糯嘅西米配上滑溜嘅椰汁,酸甜适中,系饭后嘅甜品🩷

📍 苏三甜蜜-铜锣湾

✨ 杏仁栗子冰苏

系另一种食法嘅享受🫗

✨ 足料鲜牛乳红枣炖花胶+桃胶

✨ 杨枝甘露布丁
经典嘅甜品系杨枝甘露布丁。