2023-01-24
路德围劲多食肆又有公众停车场,所以不时都会去𠮶度食吓嘢,今次试咗立鮨,佢嘅甜虾他他饭真系一试难忘!午市套餐有沙律+味噌汤+主食,另外可以用优惠价追加食物,我哋今次追加咗迷你甜虾他他饭同蟹肉忌廉饼,仲试咗富士山柚子梳打添!寿司用咗传统赤醋饭,十分有惊喜,鱼生亦都好新鲜,我个人最推荐油甘鱼同火炙左口鱼边。虽然只需$28,但迷你甜虾他他饭一啲都唔细碗!我第一次食甜虾他他,觉得惊为天人,他他入口劲creamy,啖啖都系甜虾嘅鲜甜,呢个丼饭唔需要任何调味料都已经好好食,十分推荐!另外我哋仲单点咗嚟自岩手县嘅生蚝🦪令和怪物,蚝味一如以往咁鲜甜浓郁,口感嫩滑,难怪有「海中牛奶」嘅封号!最后我哋仲叫咗两个吞拿鱼腩蓉手卷作为本日嘅结尾,手卷由头到尾都有满满肥美幼滑嘅鱼蓉, 加上伴咗腌萝卜干嘅饭同脆口嘅紫菜,每一口都好满足!另外想赞吓师傅好细心,见我哋成餐饭食咗唔少饭,主动问我哋驶唔驶减饭😆