2017-05-02
呢排肥左好多,但其实我十几年都KEEP住一百零几磅(好难得架喇),只不过一肥就肥喺块面同肚腩,手脚系纤幼,但块面同肚腩争几磅肉就超级明显。口里一直话要减肥,食少啲,亦都多做左啲修腰瑜珈(面肥左就冇得救架喇)。去完朋友屋企探B,佢话发现佢楼下有间野食All Day Breakfast好正㖞,话带我去食,原来系甜入心。我上年成日都去深水埗间甜入心食韩式伯爵茶飘雪冰架啦,一大个水壶上,好吸引,味道又清新唔太甜,可以睇返我上年八月嘅食评- 「一壶飘雪冰」!沙田呢间装潢好童话FEEL,未食已经甜左一浸~我哋7点已经到左,当时仲未FULL,趁机会影张靓相放FB吸吓LIKE先~冇谂过甜品舖竟然会有全日早餐$68。仲要咁高水准,未食已经觉得好正。炒滑蛋,两个字:「嫩滑」!仲有黑松露炒香菇~多士焗到金黄色,咬落去非常松化!将炒滑蛋放上多士食,好正烟肉都几厚,但都几咸:蜜瓜很鲜甜而且清凉入心,用新鲜芒果汁做点缀:小蕃茄很Juicy开胃,一流! 肠都好食,可惜只有一条,两条就更完美。新鲜芒果酱汁淋喺沙律菜上,香甜而不腻,依然清爽!茄汁豆是冻的,但我喜欢食热嘅,全份早餐就系争呢个。最窝心的是焦糖布甸,香滑无比
沙田呢间装潢好童话FEEL,未食已经甜左一浸~我哋7点已经到左,当时仲未FULL,趁机会影张靓相放FB吸吓LIKE先~ 冇谂过 甜品舖竟然会有全日早餐$68。 仲要咁高水准,未食已经觉得好正。
今次朋友就食咗咸牛肉班尼迪蛋$68 ,呢一款喺早餐或Brunch经常会食到嘅班尼迪蛋。
榴梿飘香椰皇子 $56 (冻),原只椰皇上