2023-12-29
评价清爽吕宋芒凉粉,新会远年陈皮红豆沙👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻吕宋芒凉粉实在系夏日嘅完美甜品😍。喺炎炎夏日,食一碗清凉嘅芒凉粉,真系无得顶💯。凉粉质地Q弹,入口即化,加埋新鲜爽甜嘅芒果🥭片,令味道更加丰富。个个粉丝都包住一啲芒果汁,每一啗都好似食紧雪糕咁解渴又消暑😎。佢哋啲芒果系超新鲜,啖啖肉,令人一食难忘👍。而且佢哋嘅糖水唔会太甜腻,啱晒钟意清新口味嘅朋友。个人觉得吕宋芒凉粉系小朋友至大人都啱食嘅甜品,真系值得推荐👏。下次有机会一定要再去试吓,真系食咗仲想再食🤤。新会远年陈皮红豆沙系一碗浓郁又香甜嘅传统美食😋。啱啱煲出嚟𠮶一刻,香气四溢,令人食指大动👅。新会陈皮嘅香气与红豆沙完美配合,陈皮嘅独特清香,令整碗红豆沙增添咗层次感。红豆煮得啱啱好,质感软滑而唔会太稀或太稠,一啖嘅入口即化,足以令人回味无穷🥰。新会陈皮嘅微微苦味同红豆嘅甜味互相平衡,令整碗红豆沙嘅味道更加丰富而唔腻口。无论系作为甜品或系饭后小食,都十分合适😉。加埋啲冰块食,清凉解热之余,仲可以品尝到陈皮同红豆沙嘅完美结合👌。真心推荐俾钟意尝试传统甜品嘅朋友,新会远年陈皮红豆沙确实系值得一试嘅佳
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 吕宋芒凉粉实在系夏日嘅完美 甜品😍。喺炎炎夏日,食一碗清凉嘅芒凉粉,真系无得顶💯。凉粉质地Q弹,入口即化,加埋新鲜爽甜嘅芒果🥭片,令味道更加丰富。个个粉丝都包住一啲芒果汁,每一啗都好似食紧雪糕咁解渴又消暑😎。佢哋啲芒果系超新鲜,啖啖肉,令人一食难忘👍。而且佢哋嘅糖水唔会太甜腻,啱晒钟意清新口味嘅朋友。个人觉得吕宋芒凉粉系小朋友至大人都啱食嘅甜品,真系值得推荐👏。下次有机会一定要再去试吓,真系食咗仲想再食🤤。
新会远年陈皮红豆沙系一碗浓郁又香甜嘅传统美食😋。啱啱煲出嚟𠮶一刻,香气四溢,令人食指大动👅。新会陈皮嘅香气与红豆沙完美配合,陈皮嘅独特清香,令整碗红豆沙增添咗层次感。红豆煮得啱啱好,质感软滑而唔会太稀或太稠,一啖嘅入口即化,足以令人回味无穷🥰。新会陈皮嘅微微苦味同红豆嘅甜味互相平衡,令整碗红豆沙嘅味道更加丰富而唔腻口。无论系作为 甜品或系饭后小食,都十分合适😉。加埋啲冰块食,清凉解热之余,仲可以品尝到陈皮同红豆沙嘅完美结合👌。真心推荐俾钟意尝试传统甜品嘅朋友,新会远年陈皮红豆沙确实系值得一试嘅佳品👏。总之,下一次有机会黎到新会,千万唔好错过嚟试吓呢碗地道嘅红豆沙!🤗